Cursus adoptiepubers

De puberteit is voor geadopteerden en hun ouders een spannende levensfase, er gebeurt veel.  Dat is vaak leuk en uitdagend, maar ook best ingewikkeld. Ben je benieuwd naar wat u als adoptieouder allemaal kunt verwachten in de puberteit van uw kind? En hoe u uw puber het beste door deze lastige periode heen helpt? 

In drie avonden besteden we aandacht aan puberteit en opvoeding in het algemeen én aan adoptiespecifieke onderwerpen. Denk aan identiteit en loyaliteit, gevoelens rondom afgestaan zijn en zoeken naar roots. U krijgt tips over hoe je je puber kunt helpen omgaan met zijn of haar vragen en hoe je het contact en de communicatie met uw kind kunt verbeteren. U leert steviger te staan als opvoeder. Natuurlijk is er ook gelegenheid om praktische ervaringen en tips met andere ouders uit te wisselen.

Voor wie

Adoptieouders met een of meer kinderen tussen 10 en 16 jaar. De cursus leent zich niet voor het oplossen van complexe problematiek. Als u twijfelt of de cursus geschikt is voor uw situatie, bel ons dan gerust.

Praktisch

  • Drie avonden van 19 – 22 uur, om de week
  • Er is plaats voor ongeveer 8 deelnemende gezinnen (een of twee ouders)
  • Locatie: De Bouw 93, Houten
  • Deelnamekosten € 60,- per gezin

Wanneer

  • Start 10 september 2019. Andere data: 24 september en 8 oktober 2019 (VOL)
  • Start 30 oktober 2019. Andere data: 13 november en 27 november 2019 (VOL)

Inmiddels zijn er voor beide data geen plekken meer. In 2020 wordt de cursus weer aangeboden. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Laat ons dat dan weten via onderstaande knop. U ontvangt dan een e-mail zodra er nieuwe data bekend zijn.

Belangstelling

Vragen?

Bel naar 030 – 233 03 40, keuze 3 (ma t/m do 9.30 – 12.30 uur).