Cursus over trauma en herstel

Laat uw kind regelmatig en al langere tijd heftig gedrag zien? En vraagt u zich af hoe u hier het beste mee om kunt gaan? Dan is de cursus ‘Zorgen voor getraumatiseerde adoptiekinderen’ iets voor u.

Veel kinderen hebben nare dingen meegemaakt voordat ze werden geadopteerd. Ze zijn bijvoorbeeld verwaarloosd, mishandeld, ondervoed of misbruikt. En dat vertaalt zich mogelijk in slaapproblemen, driftbuien, wisselende stemmingen en onbegrepen lichamelijke klachten. Het contact tussen ouders en kind is dan regelmatig ingewikkeld en moeizaam. Als dit in het eerste jaar na aankomst niet of amper verandert of zelfs verergert, dan is het tijd om adoptiedeskundige hulp in te schakelen.

Programma

U leert wat trauma is en hoe trauma kan ontstaan. Aan de hand van concrete voorbeelden krijgt u inzicht in de manieren waarop trauma zich manifesteert in het gedrag en de emoties van uw kind. U krijgt handvatten om hier beter mee om te gaan en om samen met uw kind te werken aan herstel. Daarnaast kunt u ervaringen uitwisselen met ouders die in een vergelijkbare opvoedingssituatie zitten.

Voor wie?

Voor ouders van kinderen tot en met de basisschoolleeftijd. Uw kind moet minimaal een jaar bij u in het gezin zijn.

Praktische informatie

  • Vier avonden van 19 – 22 uur, om de week
  • Er is plaats voor ongeveer 6 deelnemende gezinnen (een of twee ouders)
  • Locatie: Houten
  • Deelnamekosten € 120,- per gezin

Wanneer

Op dit moment is er nog geen nieuwe startdatum bekend. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Laat ons dat dan weten via onderstaande knop.

Belangstelling

Vragen

Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen naar 030 – 233 03 40, keuze 3 (ma t/m do 9.30 – 12.30 uur).