Cursus over Trauma & Herstel

Laat uw kind regelmatig en al langere tijd heftig gedrag zien? En vraagt u zich af hoe u hier het beste mee om kunt gaan? Dan is de cursus ‘Trauma & Herstel’ iets voor u.

Veel kinderen hebben nare dingen meegemaakt voordat ze werden geadopteerd. Ze zijn bijvoorbeeld verwaarloosd, mishandeld, ondervoed of misbruikt. En dat vertaalt zich mogelijk in slaapproblemen, driftbuien, wisselende stemmingen en onbegrepen lichamelijke klachten. Het contact tussen ouders en kind is dan regelmatig ingewikkeld en moeizaam. Als dit in het eerste jaar na aankomst niet of amper verandert of zelfs verergert, dan is het tijd om adoptiedeskundige hulp in te schakelen.

Programma

U leert wat trauma is en hoe trauma kan ontstaan. Aan de hand van concrete voorbeelden krijgt u inzicht in de manieren waarop trauma zich manifesteert in het gedrag en de emoties van uw kind. U krijgt handvatten om hier beter mee om te gaan en om samen met uw kind te werken aan herstel. Daarnaast kunt u ervaringen uitwisselen met ouders die in een vergelijkbare opvoedingssituatie zitten.

Voor wie?

Voor ouders van kinderen tot en met de basisschoolleeftijd. Uw kind moet minimaal een jaar bij u in het gezin zijn.

Praktische informatie

  • Vier avonden van 19 – 22 uur, om de week
  • Er is plaats voor ongeveer 6 deelnemende gezinnen (een of twee ouders)
  • Locatie: Houten
  • Deelnamekosten € 120,- per gezin

Wanneer?

Er is op dit moment geen nieuwe cursusdatum gepland. Wilt u op de hoogte worden gehouden van eventuele nieuwe startdata? Geef dan uw gegevens aan ons door, we mailen u als er een nieuwe datum bekend is.

Belangstelling

Vragen

Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen naar 030 – 233 03 40, keuze 3 (ma t/m do 9.30 – 12.30 uur).