Cursussen

Adoptievoorzieningen biedt verschillende cursussen aan voor adoptieouders.

Voor ouders van kinderen t/m de basisschoolleeftijd,  die hun kind willen leren hoe hij of zij zich fijner kan voelen in zijn of haar lichaam, bieden we de cursus Gehechtheid in Beweging.

Laat uw kind regelmatig en al langere tijd heftig gedrag zien? En vraagt u zich af hoe u hier het beste mee om kunt gaan? Dan is er de cursus ‘Trauma & Herstel’. U krijgt handvatten om samen met uw kind te werken aan herstel.

Voor ouders van kinderen in de (pre)puberteit is er de cursus ‘Adoptie-tieners’.  U krijgt tips over hoe u uw tiener kunt helpen omgaan met zijn of haar vragen en hoe u het contact en de communicatie met uw kind kunt verbeteren. Deze cursus Adoptie-tieners bieden we in 2022 ook als online cursus aan.

Heeft u de de cursus Adoptie-tieners gevolgd en behoefte aan meer handvaten? Dan kunt u zich aanmelden voor de vervolgcursus Adoptie-tieners.

Kan uw kind een extra steuntje in de rug gebruiken bij het opbouwen van meer (zelf)vertrouwen? Dan is Spelenderwijs een leuke manier om daaraan te werken.