Cursus Gehechtheid in Beweging

Wilt u dat uw kind zich beter voelt in zijn of haar lichaam en makkelijker relaties kan aangaan? Met de training ‘Gehechtheid in beweging’ kunnen wij u op weg helpen. Aan de hand van verschillende technieken leren wij hoe u kunt inspelen op reflexen van uw kind.

cursus-gehechtheid-in-bewegingVoor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het reguleren van emoties is een veilige hechting van groot belang. Gehechtheid kan pas ontstaan als het onbewuste zenuwstelsel daar ‘groen licht’ voor geeft. U kunt uw kind hierin helpen door (samen) te bewegen en door liefdevol aan te raken.

Wij gebruiken hiervoor graag de denk- en werkwijze van Reflexintegratie en Sherborne Samenspel . Beiden gaan uit van de twee basisbehoeftes van ieder kind: ‘Ik wil me goed voelen in mijn lichaam én ik wil relaties aangaan”.

Voor wie

Deze dag is bedoeld voor adoptieouders van kinderen t/m de basisschoolleeftijd, die hun kind willen leren hoe hij of zij zich fijner kan voelen in zijn of haar lichaam. De cursus is zonder aanwezigheid van uw kind(eren).

De inhoud

U leert:

 • wat reflexen zijn en wat het doel ervan is.
 • hoe beweging hier een rol in speelt.
 • hoe dit de basis vormt voor hechting en het gevoel van veiligheid.
 • wat er gebeurt als het anders gaat dan gewenst.
 • wat u zelf kunt doen om uw kind hierin te ondersteunen.

Programma

Voor de training ontvangt u van ons een e-mail met informatie over de methodes.

Op de trainingsdag starten we met de eerste bouwsteen van Hechting: ‘Basisveiligheid’ en met Sherborne Samenspel. We leren u welke reflexen daar bij horen, hoe deze geïntegreerd kunnen worden en hoe u dit thuis kunt toepassen. We gaan hier met elkaar mee oefenen. Als u als ouders niet samen kunt komen, kunt u iemand anders meenemen die voor u vertrouwd is.

In de middag behandelen we de tweede bouwsteen van hechting, ‘Toevertrouwen’. Ook hierover geven we u informatie en er is de mogelijkheid om dit te oefenen.

Door wie

Deze dag wordt gegeven door Carla van Wensen en Lidwien Mineur.
Carla is eigenaar van Kind in Evenwicht, kindertherapeut, schrijfster van meerdere boeken, (waaronder reflexintegratie) en opleidster.
Lidwien is video interactie begeleidster-gehechtheid bij Adoptievoorzieningen, onderdeel van Fiom. Ook was zij initiator, opleider en supervisor van opleiding Sherborne Samenspel.

Praktische informatie

 • Locatie: kantoor van Adoptievoorzieningen. De Bouw 93, 3991 SZ Houten.
 • Er is plaats voor 7 ouder(s)(stellen), mochten zich meer ouders aanmelden dan komt er een tweede cursusdag.
 • Kosten: € 125,– per ouder(stel). Dit is inclusief koffie en thee.
 • Draag makkelijke kleding en neem een slaapzak mee.
 • De trainingsdag duurt van 9.30 tot 16.30 uur.

Wanneer?

 • Woensdag 5 oktober 2022

Aanmelden

Op een ander moment deelnemen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van eventuele nieuwe startdata? Geef dan uw gegevens aan ons door, we mailen u als er een nieuwe datum bekend is.

Belangstelling

Vragen

Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen naar 030 – 233 03 40, keuze 3 (ma t/m do 9.30 – 12.30 uur). Dit is het algemene nummer van programma Adoptievoorzieningen van Fiom.