Training Opvoeden in de puberteit

De puberteit is voor geadopteerden en hun ouders een spannende levensfase waarin veel gebeurt. Dat is vaak leuk en uitdagend, maar ook best ingewikkeld.

Voor wie

Deze training is voor ouders met kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar (in de puberteit), die vragen of zorgen hebben over de ontwikkeling of het gedrag van hun tiener, over de opvoeding of over de relatie met hun geadopteerde tiener.

Het is aan te bevelen om deze training te volgen als vervolg op de basiscursus adoptiepubers, maar de training kan ook los gedaan worden.

Voor gezinnen met stevige problemen is deze training niet toereikend, maar het kan wel een steuntje in de rug zijn of een opstap naar intensievere hulpverlening. Als u als ouders niet samen kunt komen, kunt u iemand meenemen die ook nauw bij uw gezin betrokken is.

Bij twijfel of de cursus aansluit bij uw behoeften en verwachtingen kunt u even contact met ons opnemen: 030-2330340 of nazorg@adoptie.nl.

De inhoud

Deze training is opgebouwd uit informatie, oefeningen, uitwisseling en opdrachten vanuit Waakzame Zorg (afkomstig uit de opvoedingsconcepten van Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit van Haim Omer).

De opdrachten helpen u als ouder(s) balans te vinden tussen beschermen/begrenzen (als het moet) en om met vertrouwen los te laten (als het kan). U leert met een aantal principes hoe u duidelijk en consequent kunt zijn, maar toch escalaties kunt vermijden. Hierdoor komt er uiteindelijk meer ruimte voor een positieve relatie met uw tiener.

Er wordt in de bijeenkomsten gewerkt vanuit het oplossingsgerichte gedachtengoed waarbij eigen positieve ervaringen en oplossingen het startpunt zijn en waar met nieuwe bewustwording op kan worden voortgeborduurd.

Praktische informatie

  • Locatie: kantoor van Adoptievoorzieningen. De Bouw 93, 3991 SZ, Houten
  • Er is plaats voor 7 ouderparen of alleenstaande ouders
  • De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 19.15 tot 22.00 uur
  • De cursus wordt gegeven door twee medewerkers van Adoptievoorzieningen
  • Kosten: €120,-. Dit is inclusief koffie en thee

Wanneer?

Er is op dit moment geen nieuwe cursusdatum gepland. Wilt u op de hoogte worden gehouden van eventuele nieuwe startdata? Geef dan uw gegevens aan ons door, we mailen u als er een nieuwe datum bekend is.

Belangstelling doorgeven

Vragen

Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen naar 030 – 233 03 40, keuze 3 (ma t/m do 9.30 – 12.30 uur) of mailen naar nazorg@adoptie.nl.