Sherborne Samenspel

Kan uw kind een extra steuntje in de rug gebruiken bij het opbouwen van meer (zelf)vertrouwen? Dan zal de video-interactiebegeleider voorstellen om samen met u en uw kind bewegingsoefeningen te gaan doen volgens de Sherborne-Samenspelmethodiek. Gewoon bij u thuis. Uw kind krijgt zo de gelegenheid om gemiste ervaringen met prettig lichamelijk contact alsnog op te doen. Dit bevordert een positieve, veilige relatie tussen u en uw kind.

Sherborne Samenspel is bij Adoptievoorzieningen specifiek ontwikkeld en afgestemd op adoptieouders en hun kind(eren). Voor een optimaal resultaat wordt het altijd in combinatie met video-interactiebegeleiding aangeboden.

Hoe werkt het

Door eenvoudige bewegingsoefeningen helpt u uw kind zich te concentreren en te richten op het eigen lichaam. U helpt het kind om naar zijn lichamelijke sensaties te luisteren. Het kind wordt zich zo bewust van de mogelijkheden en beperkingen van zijn lichaam. Zo groeit het zelfvertrouwen.

U experimenteert met verschillende vormen van interactie. Het kind ervaart hoe het is om zich over te geven aan uw zorg, samen te werken of zijn eigen kracht te laten zien. Via bewegingservaringen krijgt het stilaan greep op begrippen als ruimte (ver en dichtbij, groot en klein) en tijd (snel en traag, ritme).