Spelenderwijs

Kan uw kind een extra steuntje in de rug gebruiken bij het opbouwen van meer (zelf)vertrouwen? Dan is Spelenderwijs een leuke manier om daaraan te werken. In zes bijeenkomsten leert u uw kind veiligheid, vertrouwen, steun en kracht te ervaren door het samen doen van eenvoudige bewegingsspelletjes. Plezier staat voorop.

De cursus is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne. Haar methodiek sluit aan op twee basisbehoeftes van ieder kind: ‘Ik wil me goed voelen in mijn lichaam én ik wil relaties aangaan.’ Uw kind krijgt zo de gelegenheid om gemiste ervaringen met prettig lichamelijk contact alsnog op te doen. Dit bevordert een positieve, veilige relatie tussen u en uw kind. De bijeenkomsten worden geleid door ervaren Sherborne Samenspelpedagogen.

Programma

In de eerste bijeenkomst krijgt u uitleg over de methode Sherborne Samenspel en maakt u kennis met de andere deelnemende ouders. U krijgt ook de mogelijkheid om zelf spelenderwijs het bewegingsspel te ervaren. In de tweede tot en met de vijfde bijeenkomst werken we samen met de kinderen. Tijdens de afsluitende bijeenkomst delen we ervaringen met elkaar en evalueren we de resultaten. De kinderen zijn tijdens de eerste en zesde bijeenkomst niet aanwezig.

Voor wie

Spelenderwijs is bedoeld voor adoptiekinderen in de basisschoolleeftijd die al een tijdje in het gezin zijn. Ieder kind werkt samen met één ouder in de groep.

Praktische informatie

• Zes bijeenkomsten
• Locatie: Houten
• Er is plaats voor 7 kinderen met hun ouder(s)
• Kosten: € 175,-

Data van de bijeenkomsten

1e Bijeenkomst met alleen ouders: dinsdagavond 20 september start 19:30 uur
2e Bijeenkomst ouders en kinderen: woensdagmiddag 28 september van 15 uur tot 16 uur
3e Bijeenkomst ouders en kinderen: woensdagmiddag 12 oktober van 15 uur tot 16 uur
4e Bijeenkomst ouders en kinderen: woensdagmiddag 2 november van 15 uur tot 16 uur
5e Bijeenkomst ouders en kinderen: woensdagmiddag 16 november van 15 uur tot 16 uur
6e Bijeenkomst evaluatie met ouders: dinsdagavond 29 november

Aanmelden

Op een ander moment deelnemen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van eventuele nieuwe startdata? Geef dan uw gegevens aan ons door, we mailen u als er een nieuwe datum bekend is.

Belangstelling

Vragen

Heeft u nog vragen? Bel dan naar 030 – 233 03 40, keuze 3 (ma t/m do 9.30 – 12.30 uur).