Spelenderwijs

Kan uw kind een extra steuntje in de rug gebruiken bij het opbouwen van meer (zelf)vertrouwen? Dan is Spelenderwijs een leuke manier om daar aan te werken. In zes bijeenkomsten leert u uw kind veiligheid, vertrouwen, steun en kracht ervaren door het samen doen van eenvoudige bewegingsspelletjes. Plezier staat voorop.

De cursus is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne. Haar methodiek sluit aan op twee basisbehoeftes van ieder kind: ‘Ik wil me goed voelen in mijn lichaam én ik wil relaties aangaan.’ Uw kind krijgt zo de gelegenheid om gemiste ervaringen met prettig lichamelijk contact alsnog op te doen. Dit bevordert een positieve, veilige relatie tussen u en uw kind. De bijeenkomsten worden geleid door ervaren Sherborne Samenspelpedagogen.

Programma

In de eerste bijeenkomst krijgt u uitleg over de methode Sherborne Samenspel en maakt u kennis met de andere deelnemende ouders. U krijgt ook de mogelijkheid om zelf spelenderwijs het bewegingsspel te ervaren. In de tweede tot en met de vijfde bijeenkomst werken we samen met de kinderen. Tijdens de afsluitende bijeenkomst delen we ervaringen met elkaar en evalueren we de resultaten. De kinderen zijn tijdens de eerste en zesde bijeenkomst niet aanwezig.

Voor wie

Spelenderwijs is bedoeld voor adoptiekinderen in de basisschoolleeftijd die al een tijdje in het gezin zijn. Ieder kind werkt samen met één ouder in de groep.

Praktische informatie

• Zes bijeenkomsten
• Locatie: Ter Pelkwijkstraat 17, 8011 SE Zwolle
• Er is plaats voor 8 kinderen met 8 ouders
• Kosten: € 160,-

Wanneer?

• De bijeenkomsten met alleen de ouders zijn op dinsdagavond 1 oktober en op 10 december 2019 van 20 – 22 uur.
• De bijeenkomsten met kinderen en ouders zijn op woensdagmiddag 16 en 30 oktober en 13 en 27 november 2019 van 15 – 16 uur.

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden. 

Vragen

Heeft u nog vragen? Bel dan naar 030 – 233 03 40, keuze 3 (ma t/m do 9.30 – 12.30 uur).