Jinny Biesot

Ik ben Jinny en samen met Olaf aspirant-adoptieouder. We hebben ons in november 2015 ingeschreven bij Stichting Adoptievoorzieningen en volgen nu ons bijzondere pad naar ons gezin.

Babyverzorging

Inmiddels is er wat tijd verstreken en lijkt het stil. Nou schijn bedriegt hoor! We zijn volop bezig en er lopen verschillende dingen waarover later meer.

Wij krijgen heel vaak de vraag of wij straks in de USA kraamzorg over de vloer krijgen. Ik begrijp dat dit een logische vraag lijkt, ook al hebben wij geen last van de fysieke kant van een bevalling, maar het antwoord is ‘nee’. En weet je, het doet me goed als ik dan jullie verschrikte blikken zie en ik jullie hoor zeggen: ‘ja maar, hoe weet je dan hoe..?’. Vul op de stippellijn in: je de fles moet klaarmaken, de luier moet verschonen, je het kind in bad moet doen,  enzovoort. Om eerlijk te zijn, ik weet dat we dit heus wel weten, maar het is ons eerste kindje en je bent gewoon heel bang dat je iets ‘fout’ doet. Ik merk dat ik onzeker ben.

Vanuit A New Way kregen we de mogelijkheid ons aan te melden voor een informatieavond over babyverzorging. Dit onder leiding van een kraamverzorgster van het RadboudUMC. Het tweede thema van de bijeenkomst was: hoe om te gaan met wachten in het traject. We staan immers ingeschreven en hoe langer het wachten duurt, hoe meer er  bij komt kijken.

Op de informatieavond is het gezellig druk bij A New Way. We zijn met ongeveer 12 mensen en het is leuk om elkaar te zien. We zitten natuurlijk in hetzelfde schuitje en dat geeft een hoop gespreksstof. Maar het is niet alleen dat… het voelt alsof je een beetje familie bent, we zijn verbonden door adoptie.

Al hebben wij onze spullen verstuurd nog maar net verstuurd en zijnn we officieel nog niet echt aan het wachten, het is een en al herkenning. Patricia trapt af en vraagt of we onszelf even voor willen stellen en willen vertellen hoe we omgaan met het wachten. In de groep zitten mensen die net een maand wachten bezig zijn tot aan stellen die al meer dan een jaar wachten. En elk stadium heeft zijn eigen uitdagingen en onzekerheden. Het is fijn als je dat samen kunt delen en elkaar tips kunt geven over hoe je ermee omgaat. Want voor aspirant-adoptieouders ligt het pad bezaaid met onzekerheden en soms struikel je weleens over een vraag als: ‘gaat het nog wel gebeuren?’. Voor ons is het vooral telkens een stukje dichter bij onze grootste droom…

Babyverzorging, het tweede onderdeel van de avond, werd verzorgd door Viola. Zij nam ons mee langs zaken als: het badje, luiers verschonen, bedje opmaken, voeding, boeren, krampjes en tips & tricks. Ik luister aandachtig en zie hoe ze de poppen die ze meegebracht heeft, liefdevol aangekleed worden en zachtjes worden gewiegd terwijl ze met ons praat. Tussen alle adviezen hoor ik haar zeggen dat het allemaal wel goed komt, dat je samen gaat werken met je kindje en dat dit door liefde, aandacht en regelmaat groeit.
Ik ben gerustgesteld en ga met een warm gevoel naar huis. We zijn er klaar voor.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *