Jouke Boerma

Jouke Boerma

Jouke heeft geblogd van juli 2015 t/m maart 2018. Ik ben Jouke en samen met Arjan help ik Tijmen (13 jaar), Siem (11 jaar) en Qiujun (8 jaar) met groter groeien. Op dit moment wachten wij op toestemming uit China om Chunlian te mogen adopteren. Chunlian is 5 jaar en komt uit hetzelfde weeshuis als Qiujun.

Houden van

Natuurlijk hield ik van hem, vanaf het moment dat ik wist van zijn bestaan. Ik zag zijn foto’s en wist dat hij mijn kind was. Ik hield van een kind van wie ik bijna niets wist. Ik kende de geluidjes niet die hij in zijn slaap maakt, ik wist niet wat hij leuk vond, waar hij bang voor was, waar hij van droomde. Het was een grote ontdekkingsreis gericht op het heden en de toekomst. Ik had geen geschiedenis met hem. Ik wist alleen maar dat wat door het weeshuis over hem was opgeschreven, een heel actief rusteloos jongetje, en wat er in de verslagen stond van de pleegzorgorganisatie die hem het laatste half jaar in China sponsorden. Hij sprak nauwelijks, was bang op straat en kon niet uit een beker drinken toen hij twee en een half was. Maar op de foto’s straalde hij een kracht uit waar ik van onder de indruk was.

De eerste tijd thuis vond ik het soms best moeilijk. De band die ik voelde met hem was echt anders dan de band die ik had met de andere twee. Enigszins ongeduldig wachtte ik tot die band verder groeide. Ik voelde me er wel schuldig over. Het is niet iets waar echt over gepraat wordt, want mensen zeggen altijd dat ze hetzelfde voelen voor al hun kinderen, ongeacht waar ze geboren zijn. Ik wist dat ik het tijd moest geven maar ik wilde toen zo graag dat ik al op het punt zat waarop ik pas later zou komen. Inmiddels snap ik eigenlijk niet dat mensen niet meteen zien dat hij mijn kind is, zoals ze dat bij Tijmen en Siem zien.

Straks wordt er weer een klein wezentje aan ons toevertrouwd. Het is een zeer bijzonder gevoel waar ik de woorden nog niet voor gevonden heb. Het is zoiets groots, een mensenkind dat van het ene op het andere moment ineens bij ons hoort. Vijf jaar oud, met al een heel leven achter zich in een parallel universum. Uit dat universum neemt hij de kleren mee die hij aanheeft, zijn naam en zijn herinneringen. Op het aankomstkaartje van Qiujun stond: ”Onze wegen liepen parallel maar nu zijn we samengekomen met Qiujun. Vol vertrouwen en liefde wachten wij op het moment dat onze wegen zich kruizen met de weg van Chunlian met wie wij een band voor het leven mogen gaan opbouwen. Nu weten we dat die band zal groeien in de tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *