Jinny Biesot

Ik ben Jinny en samen met Olaf aspirant-adoptieouder. We hebben ons in november 2015 ingeschreven bij Stichting Adoptievoorzieningen en volgen nu ons bijzondere pad naar ons gezin.

Inschrijving A New Way

Toen vanmorgen de wekker ging, stonden Olaf en ik beiden ‘aan’! Wakker met de kriebels in ons buik. Vandaag is de dag van de inschrijving bij A New Way; de dag waar we bijna twee jaar naartoe hebben gewerkt…. 1060 dagen om precies te zijn. 😀

Dus we hebben even een vreugdedansje gedaan en na een fijn ontbijt en een paar bakken koffie zijn we de auto ingestapt.
We lopen een klein stukje door hartje Nijmegen en beklimmen de trappen naar het kantoor. Ik zeg beklimmen, want spierpijn…oef…
Bo heeft de boel al klaar liggen en nadat we voorzien zijn van thee en koekjes, gaan we van start.
Nu weten jullie dat we onze procedure iets anders doen bij A New Way. We hebben namelijk al een pre-intake gedaan en hebben al een keuze gemaakt voor ons USA contact. Wij hebben dus alle documenten al verzameld en de boeken klaar (en meegenomen uiteraard).
Met Bo bespreken we nog kort de missie en visie van ANW, de procedure en ons gezinsrapport. Daarna geeft ze ons 6 (anonieme) voorstellen van kinderen die al in Nederland geplaatst zijn. Deze ‘cases’ bestaan uit gegevens van de birth parents en hun familie. Je leest hier over gevaren, struggles, dagelijkse gang van zaken die voor hen zo normaal is. Tussen de regels door krijgen deze cases kleur en beeld en beseffen we ons weer dat de situaties zo enorm heftig zijn. Dat je als birth parents heel moedig moet zijn en vol liefde moet zitten om te kiezen voor een adoptieplan terwijl er legio andere manieren zijn die wellicht ‘makkelijker’ zijn.
En dan is het de tijd om onze documenten in te leveren. We praten rustig verder en ik zie hoe Bo alle documenten in de juiste volgorde legt. Al die documenten die ik zo netjes heb afgevinkt op mijn lijstje…. onze papieren adoptie…
Het voelt vreemd om dit af te geven, ook al zijn we super blij dat het moment daar is. Want hoe heftig die stapel ook is, hoe frustrerend het soms was… het was ergens ook fijn om te doen. Om de touwtjes in handen te hebben, om de lijst af te vinken en om je achter te verschuilen…. there, I said it!
Want met documenten bezig zijn is rationeel, is regelwerk en wat organisatietalent. Achter die papieren draak zit de rest; en dat is heftig.
Ineens sta ik oog in oog met gevoelens, dromen en hoop. Krijgt onze stapel papier handen, voeten en een schattig neusje. En natuurlijk wist ik dat dit er was; het zijn immers mijn eigen gevoelens en dromen, maar er was altijd nog iets te regelen of iets wat gedaan moest worden. En nu hebben we het uit handen gegeven en maak ik stukje bij beetje weer connectie met onze diepste wens… niet in papier, maar met mijn hart. En dat voelt enorm kwetsbaar… want hebben we niet eerder gedacht dat we een gezin zouden vormen, keer op keer gehoopt, met elke keer een stukje verdriet en verlies? In mijn hart weet ik dat we ouders worden, maar het is nog zo ongrijpbaar…
Ik geloof echt dat al die gevoelens, vragen en onzekerheden erbij horen; ik vind het in ieder geval prima dat ze er zijn. Het zorgt ervoor dat we groeien. We kijken enorm uit naar dit deel van de procedure en alles wat er bij komt kijken.
De aller moeilijkste tijd start nu; het wachten op een berichtje uit de USA; de verlossende woorden. Daarna komen er nog meer lastige momenten, maar daar later wat meer over.

Voor nu hebben we nog een aantal dingen te doen:
– Tekenen overeenkomst ANW
– Tekenen samenvatting intakegesprek ANW
– Tekenen permission to start working with USA contact
(Toch nog een lijstje 🙂 )
Dit zijn de laatste formaliteiten; een kwestie van uitprinten, tekenen en versturen. As we speak wordt ons gezinsrapport vertaald naar het Engels en vrijdag a.s. verstuurd A New Way alles naar Adoption Arc in Philadelphia.

De volgende puntjes op de lijst zijn dan:
– Wachten
– Leven en genieten
En dat gaan we zeker doen!

 

Reacties (2)

  1. Anny schreef:

    Weer een stapje dichterbij Jinny en Olaf! Leuk om jullie stappen steeds te lezen. Je hoort vaak hoe dichterbij je bij de komst van je kind komt, hoe langer het lijkt te duren. Ik ben benieuwd hoe jullie dit ervaren….. In ieder geval onwijs veel succes en geduld tot de volgende stap.

  2. Jinny Biesot schreef:

    Dank je wel! Ik denk dat het wel klopt 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *