Rebecca Wierks

Rebecca Wierks

Ik ben Rebecca. Samen met Niels maakten wij in 2014 een onvergetelijke reis naar Nigeria om onze dochter (6) op te halen. Inmiddels is ons zoontje in februari 2020 geboren en heeft zo ons gezin uitgebreid.

Op avontuur

Vakantie. Ik schreef eerder over de worsteling die ik doormaakte met vakantie vieren met ons meisje.

Niels maakt een carrièreswitch door. Zijn pakken blijven in de kast. Tegenwoordig staat hij in spijkerbroek voor de klas. Dat betekent veel vakantie. Tijd voor ons om ons vakantiebeleid weer eens goed onder de loep te nemen. Aan de brainstorm over wat-dan-wel.

Er ontstond een idee voor een eigen plek, een stacaravan. Een idee waar ik me altijd tegen verzet had, want op vakantie wilde ik op avontuur, wilde ik iedere keer, bij voorkeur iedere dag iets nieuws zien. Dat verzet staakte ik toen we bedachten hoe fijn en veilig het voor Evi moest zijn als ze een eigen plekje heeft waar we iedere vakantie naar toe kunnen.

Niels en Evi trokken erop uit om campings te testen en zijn niet verder dan één camping gekomen. We hadden Evi gevraagd om het speeltuintje te testen. Twee trampolines en twee schommels, Evi was meer dan tevreden. En ook Niels had een prettig gevoel bij de camping en de rust. De weken daarop ging het snel en werden we de trotse bezitters van een stacaravan.

In het begin gingen we er dagjes heen, daarna bleven we er een keer tot en met het avondeten en bouwden we uit naar nachtjes. Als Evi ons signalen gaf dat het niet meer ging, gingen we naar huis. Het wennen aan het huisje kostte haar moeite, maar na een aantal kleine vakanties, en vele losse dagjes ontspant ze zich meer en meer. Zo ontspannen dat ze van de week zelfs alleen naar het speeltuintje wilde fietsen. Het vertrouwen dat het huisje, dat mama en papa er straks nog steeds zijn groeit met de dag.

We hebben er zo onze routines. We wandelen hetzelfde rondje, drinken wat op hetzelfde bankje, zingen altijd dezelfde liedjes op de trampoline, gaan naar dezelfde speeltuintjes, eten op hetzelfde plekje een ijsje. Vertrouwd, veilig en voorspelbaar.

En het avontuur? We zitten tijdens de wandeling op het bankje en zien een rups, we bestuderen de rups tien minuten. We hebben voor het eerst in ons leven een tuin en zien de tulpen uit de grond komen. We zien konijntjes over de camping huppelen. We zijn hele dagen buiten.

Het avontuur is kleiner, de intensiteit van genieten even groot. Dag worsteling, we hebben de nieuwe definitie van vakantie vieren nu echt gevonden.