Rebecca Wierks

Rebecca Wierks

Ik ben Rebecca. Samen met Niels maakten wij in 2014 een onvergetelijke reis naar Nigeria om onze dochter (6) op te halen. Inmiddels is ons zoontje in februari 2020 geboren en heeft zo ons gezin uitgebreid.

Over een walrus, een haai en onvoorwaardelijk vertrouwen

Mama, hoe ziet een walrus eruit?

Samen kruipen we achter de laptop en kijken we naar plaatjes op internet.

En nu een pinguïn?

De laatste keer dat we naar de dierentuin zijn geweest hebben we meer dan een uur in het pinguïnverblijf doorgebracht, maar ok. We kijken naar de verschillende pinguïns.

En nu haaien mama!

Sinds ze het liedje ‘baby shark’ heeft ontdekt is er een fascinatie voor haaien ontstaan. Zelfs op de picto-kaart die we hebben gemaakt rondom de Sinterklaasweek staan er vooral haaien op. Niemand die die picto-kaart begrijpt, maar Evi legt je wel even haarfijn uit wat er met al die haaien bedoeld wordt.

Onnadenkend tik ik haaien in. En niet al die plaatjes zijn nu perse kleutervriendelijk. Haaien met bloed om de mond komen ook zeker voor.

Mama is dat bloed?

Ik leg uit dat grote haaien graag grote dieren eten en dat er dat die dieren ook bloed hebben. Dat dat best wel eng eruit ziet toch?

Mama als ik ooit een haai zie, ren ik gewoon naar jou en dan komt het goed.

Zo is dat meisje. Ik word stil van haar opmerking. Dat meisje dat eerst amper een knuffel durfde te geven, dat altijd moest vechten, dat alles zelf wil bepalen, dat alles zelf wil kunnen om niet afhankelijk te zijn. Wat een vertrouwen. Als ik maar naar mama ga, dan komt het goed.

Wat me het meest raakt is de vanzelfsprekendheid waarmee ze het zegt. Er is geen twijfel en geen aarzeling te ontdekken en het ontroert me.

In de avond speur ik het internet nog even verder af. Stel dat we over een tijd in de Filipijnen zijn en stel dat we dan een haai tegen komen, dan mag ik het vertrouwen van Evi natuurlijk niet beschamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *