Avatar

Jinny Biesot

Ik ben Jinny en samen met Olaf aspirant-adoptieouder. We hebben ons in november 2015 ingeschreven bij Stichting Adoptievoorzieningen en volgen nu ons bijzondere pad naar ons gezin.

Raad voor de Kinderbescherming

Wachten duurt lang…. heel lang! Dus als aspirant adoptieouders moet je een lange adem hebben en heel veel geduld. En vooral dat laatste… daar heb ik nog wel eens moeite mee.

Dus toen ik vorige week wederom aan de telefoon hing bij de Raad om te vragen hoe lang de wachtlijst eigenlijk was, kreeg ik als antwoord dat het echt maanden kon gaan duren voordat de gesprekken ingepland konden worden. Dat zou na de zomervakantie zijn.
Met wat gemor en gemopper heb ik me erbij neergelegd. Het is niet anders en ik weet dat de Raad heel veel belangrijke dingen te doen heeft en sommige zaken hebben nu eenmaal prioriteit.

Dus ik dacht: ‘het is zoals het is’ en ‘go with the flow’. En net toen ik het eindelijk begon te voelen…. Je raadt het al! Ik ben net gebeld door de Raad. Of we het eerste gesprek in konden plannen. Wie had dat verwacht! Wat een super meevaller!
Ons eerste gesprek is op 26 juli bij ons thuis. Dit is is het eerste gesprek van een reeks. Aan de hand van deze gesprekken komt er een gezinsrapport waarin staat of wij geschikt zijn voor een adoptiekindje uit de USA en of wij een realistisch beeld hebben van wij kunnen betekenen voor een kindje en de special needs.
We kijken enorm uit naar de gesprekken. Het is goed om nogmaals te praten over wat ons te wachten kan staan en wat we daadwerkelijk kunnen geven en dragen.  Natuurlijk hebben we daar al een beeld van, maar nu kijkt een onafhankelijk persoon mee.
Ik ben benieuwd hoe de gesprekken gaan verlopen en hoe uiteindelijk ons gezinsrapport er uit komt te zien. Deze gesprekken zijn de laatste stap naar beginseltoestemming en dan kunnen onze spullen als de wiedeweerga naar de USA!

Dus dames; de koffie staat klaar hoor de 26ste!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *