Rebecca Wierks

Ik ben Rebecca. Samen met Niels maakten wij in 2014 een onvergetelijke reis naar Nigeria om onze dochter (6) op te halen. Inmiddels is ons zoontje in februari 2020 geboren en heeft zo ons gezin uitgebreid.

Roeien

Lukt het bij jullie om tussen alle bedrijven door de Olympische Spelen te volgen?

Op een avond keken we naar de samenvatting van het roeien mannen dubbel vier. De achterste man raakte even de grip op de roeispaan kwijt. Dit deed de rest niet wankelen, zij bleven sterk doorgaan. De achterste man herpakte zich snel en zo haalden ze met elkaar de achterstand weer in.

Wij zitten ook op een roeiboot en we varen door stormachtige tijden. Het is namelijk vakantie. En vakantie zorgt altijd voor storm en wind rond onze boot. De vakantie begon met een paar dagen waarop er vele spannende momenten waren voor onze dochter. En na dat eerste weekend verloor ze de grip op haar roeispaan. Sterker nog, ze pakte de roeispaan en smeet hem in stukken.

Topsporters dragen zorg voor goed slapen. In onze boot werd er niet meer geslapen. Inslapen gaat met veel strijd en doorslapen is helemaal van de baan. De spanning is voor het hele team van de boot voelbaar. Het lukt ons met onze roeispanen niet om haar verloren roeispaan te compenseren. Die van ons vertonen ook splinters en brokkelen langzaam af. We zijn moe, gesloopt en leeg, terwijl we eigenlijk in een Olympische wedstrijd zitten. Onze topvorm is ver te zoeken.

We zijn angstig voor de toekomst, kunnen net als de roeiers niet zien wat er komen gaat. Zien eigenlijk alleen nog hoge golven.

De ervaring leert gelukkig dat we er wel weer komen. Dat we onze roeispanen schuren, voorzien van een nieuwe lak en dat ze weer werken. En als die van ons weer werken, gaan we aan de slag met die van haar. We lijmen waar we lijmen kunnen.

We weten lieve meis, dat wat jij hebt meegemaakt in de eerste maanden van je leven altijd bij je zal blijven. We zullen je helpen zoveel mogelijk te lijmen, maar de barsten blijven zichtbaar.

Een gouden plak hebben wij niet nodig, jij brengt voldoende goud en glinstering in ons leven. We wensen je zo toe dat je dit mag weten en doorvoelen. Zoveel liefde voor jou.