Avatar

Sabine van Staden

Uit het dagelijks leven van Sabine

Er kwam een lange meivakantie aan. Twee weken. In koor werd er door de kinderen geroepen ‘We willen weer naar Tenerife!’ – iets wat twee jaar geleden goed bevallen was. Helaas voor de kinderen beviel de huidige prijs voor een dergelijk ‘uitstapje’ papa en mama wat minder. Dus zochten we verder.
Er riep een kind ‘Ik wil de Eiffeltoren zien!’. ‘Jaaaaaa’ riep het andere kind, ‘Ik ook!’
Ah, mijn favoriete stad. Waar ik al járen niet meer geweest ben. Ja, dat zag mama ook wel zitten. Daarnaast – en dat was een achterliggende reden – kunnen we meteen eens zien hoe de kleine man dat doet, omgaan met zoveel prikkels.
‘Dan kunnen we met de Thalys’.
Ze waren meteen om.

Ik zocht, en vond, een hotel met zwembad dat zeer goed bij de metro gelegen was. Met een familiekamer waarbij je toch allemaal op 1 kamer ligt – noodzaak voor onze jongste en je zal oudste ook niet vaak horen klagen als ze bij ons op de kamer mag slapen.
Ik zocht, en vond, goede kaarten voor de Thalys. Ik zocht, en vond, kaarten voor de Eiffeltoren en een boottochtje en besloot de rest van de trip niet verder in te plannen. Op 1 voor de hand liggend uitstapje na dan. Disney. Uiteraard. Nader onderzoek leerde dat Disney uitstekend met de snelle metro te bereiken is en dat bezegelde de deal.

Daar gingen we.
Alles was een avontuur. De snelle trein. Het station. De taxi-chauffeur die ons bij het verkeerde hotel afzette. De kamer en de bedbanken van de kinderen. Het zwembad. Het restaurant. De metro – lijn 1 heeft geen bestuurder, dan kun je als kind dus vooraan bij het raam staan en eindeloos wegdromen. Volgens mij hadden we hem gerust de hele dag daar kunnen laten staan. Onze dame reisde mee als een volleerd reizigster. Open blik, flexibel en overal van genietend.

De Eiffeltoren voldeed aan de verwachtingen. Het boottochtje was leuk. Het eten lekker. Oudste genoot zichtbaar en had nog wel een museumpje of 10 er aan vast willen plakken – maar het was meivakantie en waanzinnig druk in de reguliere musea. Dus weken we uit naar een wat minder voor de hand liggend museum. Ook goed. Alhoewel ze nog steeds de Mona Lisa in het echt wil zien.
Jongste, die niet zo van de lopen is, liep onvermoed veel en prima. Goede oefening voor de avondvierdaagse die hij persé wil gaan lopen en waar wij zo onze twijfels over hebben, maar dat terzijde.
Elke dag gingen we rond een vaste tijd terug naar het hotel. Even zwemmen – indrukken van je af spoelen – en daarna wat eten. Al dan niet in het hotel. Waar we een onverwachte flashback naar Nigeria kregen – veel van wat er op de kaart stond was eigenlijk toch niet beschikbaar en uiteindelijk aten we gewoon wat de pot schafte. Het scheelt dat we daar om moesten lachen – menig hotelgast in Parijs kon er de humor niet van inzien en vertrok alsnog. Wij gaan, nog steeds, met de flow mee. Adoptiereizen zijn levenslessen.
Maar ik dwaal af. We aten wat de pot schafte, speelden dan nog even op de kamer, lazen wat en rond 9 uur werd het stil in de kamer. Manlief heeft in jaren niet zoveel rust gekregen.

Disney was – uiteraard – druk. Ondanks de miezerregen. Maar de kleine man genoot. Tot de koek op was. Helaas voor hem bleven we voor de parade. Dat hij wat mocht uitzoeken maakte het een beetje goed. Terug naar het hotel, eten – het was eigenlijk allemaal teveel.
Het was dus niet verwonderlijk dat er op de laatste volle dag wat kont-tegen-de-krib gedrag kwam. Die we bezworen door middel van trampolines in de Tuilerien en een langzame rondwandeling (inclusief de trappen van Montmartre) door Parijs. Op de laatste avond aten we heerlijk bij een zeer goede Italiaan. Dochterlief had het uitstekend naar haar zin.

De Thalys terug was nog steeds een avontuur. Thuis zijn vond hij maar zo zo.
Maar de trip was geslaagd. Leverde veel informatie op voor ons over onze kleine man. Leverde een goede leerervaring op voor hem. Ja, het is zeker voor herhaling vatbaar. Als hij weer bijgekomen is.

Blog Sabine - in Parijs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *