Rebecca Wierks

Rebecca Wierks

Ik ben Rebecca. Samen met Niels maakten wij in 2014 een onvergetelijke reis naar Nigeria om onze dochter (6) op te halen. Inmiddels is ons zoontje in februari 2020 geboren en heeft zo ons gezin uitgebreid.

Definitie van vakantie

Ik maak het ontbijt klaar. Ik heb een tamboerijn op mijn hoofd. Ik ben namelijk een prinses en de tamboerijn is mijn kroon. Dat mijn leven er heel anders uit zou zien met een kindje wist ik, maar soms zijn er van die momenten dat ik me dat sterk realiseer.

De meeste moeite met dat veranderde leven, heb ik tijdens vakanties. Mijn definitie van vakantie was: naar nieuwe plekken, drie weken lang rondtoeren, op de bonnefooi, met de tent achterin, vijftien boeken lezen. Het gevoel van vrijheid, het gevoel van even volledig loskomen van je dagelijkse leven.

Ons meisje en vakanties zijn geen dikke match. Het verlies van de vaste structuur geeft haar stress. Daarnaast is lang weg zijn onwijs spannend voor haar. Langer dan een week en de campingspullen vliegen ons om de oren.

Vakanties en ik zijn ook geen dikke match meer. Het gevoel van volledig loskomen van het dagelijks leven is verdwenen. Sterker nog, ik voel dat ik in de vakantie, of we nu weggaan of thuis zijn, twee keer zo hard moet werken om alle stress op te vangen en te begeleiden, dan buiten die periode. Het is voor mij een hele toer geweest om weer tevreden te raken met onze nieuwe vorm van vakantievieren en ik denk dat ik er nog steeds niet helemaal ben.

Wij zijn allebei echte doeners, we gaan het gewoon proberen en dan zien we wel, we anticiperen op het moment. Niet echt een handige eigenschap met ons meisje. Maar gelukkig, al doende leert men en dat hebben wij ook gedaan. Van iedere vakantie nemen we weer iets mee en zoeken we naar een nieuwe balans in de volgende.

En daarmee vormt zich een nieuwe definitie van vakantie. Die bevat flexibele plekken,  korte vakanties, aftelkalenders, planborden en het bevat lieve familieleden die ervoor zorgen dat er wat me-time en us-time is.

Wat een verschil met mijn eerdere vakantie definitie. Ons meisje heeft dit nodig en als zij het hiermee goed doet, gaan wij misschien weer een beetje het vrije vakantiegevoel krijgen.

Het cliché is namelijk meer dan waar: als mijn kind het naar haar zin heeft op vakantie, hebben wij dat ook.

Reacties (1)

  1. Avatar Louka schreef:

    Hoi Rebecca,
    Erg herkenbaar wat je schrijft! Ons zoontje uit Zuid-Afrika is nu ruim 4 jaar bij ons. Voorheen hadden wij een campertje waar we half europa mee af crosten. Nu lekker veilig al weer een aantal jaartjes in eigen land. Komende zomer proberen we voor het eerst weer buitenland met een sleurhut achter de auto. Dan hebben we ons eigen huisje mee. Misschien scheelt dat. Wordt het toch erg lastig, kunnen we zo weer terug want we boeken niks.
    fijne zomer!

    groeten, Paula.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *