Rebecca Wierks

Rebecca Wierks

Ik ben Rebecca. Samen met Niels maakten wij in 2014 een onvergetelijke reis naar Nigeria om onze dochter (6) op te halen. Inmiddels is ons zoontje in februari 2020 geboren en heeft zo ons gezin uitgebreid.

Wij ‘och-en’

Soms heb ik van die momenten, dan wil ik gezellig samen boodschappen doen, dan wil ik dat ze eens vijftien minuten alleen speelt, dan wil ik even niet meer ‘benoemen’, en dan wil ik al helemaal geen klap in mijn gezicht.

Soms heb ik van die momenten, dan wil ik zwelgen in zelfmedelijden, wil ik even horen dat ik het zwaar mag hebben, dat het voor mij ook niet altijd makkelijk is.

De laatste tijd neemt de agressie en controlebehoefte toe. Het bepaalt letterlijk en figuurlijk ons leven. We speuren naar ontspannen momenten, die zijn zeldzaam. Tijd voor hulp. We schakelen onze VIB-er van een tijd terug in en vragen in het forum van deze site om tips.

En die tips komen. Zoals het ‘och-en’. Dat het helpt als we ons meisje weer even benaderen zoals in de onderste bouwsteen van de hechting. Och, meisje toch, het is ook echt niet fijn hè?

En wat helpt dat! Natuurlijk helpt dat! Wat is het voor mij toch belangrijk om soms feitelijk en analytisch te horen wat er gebeurt. De hechtingsbouwstenen, het reptielenbrein. Ik hoor het opnieuw en opnieuw en het helpt de emotionele lading eraf te halen en zelf uit de negatieve spiraal te stappen. Sinds we weer meer ‘och-en’, weten we dreigende reptielenbreinbuien op tijd om te buigen naar kroelmomenten. Dus we ‘och-en’ wat af.

En ik realiseer me, dat op de momenten dat ik zwelg, ik wellicht ook weer eventjes de onderste bouwsteen aantik. Wat is het dan fijn als er ook even naar mij ‘ge-ocht’ wordt. Och, het is ook best pittig voor jullie. En als ik dat in mijn omgeving weer een paar keer heb gehoord, kan ik er daarna weer tegenaan.

En ‘och’ ik nog even door naar ons dametje.

Reacties (1)

  1. Avatar Anny schreef:

    Hoi Rebecca, wat heb je jouw gevoel mooi beschreven, ik kan alleen maar zeggen, och toch……het is toch wat, houd vol en zoek af en toe voor je zelf “och- en kroelmomenten!.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *