Hilde van Dijk

Hilde van Dijk

'Je bent de liefste mama van de wereld, die nog leeft.' Nigeria maakte ons een gezin, dat naast man en mijzelf bestaat uit drie Nigeriaanse lieverds: onze dochter van 6 en onze zoons van 7 en 10 jaar. En .... lees mee over onze vierde adoptieprocedure!

Zinderende zomer in Nederland

Via Facebook, verhalen en foto’s zijn we meegereisd met familie en vrienden naar Nigeria, Frankrijk, Italië, Griekenland, Zweden… Voorlopig lijkt het erop dat wijzelf zes volle weken niet op vakantie gaan of zijn geweest. Met nog een paar weken voor de boeg, mogen we best al terugkijken. De vergelijking tussen Facebook, familie en vrienden en ons klinkt misschien wat verongelijkt, maar zo voelen we ons niet. Hoe onze zomer was?

201609xx Hilde - zomerElke vakantiedag was deze zomer heel spannend: gaat het keihard regenen of wordt het een zomerdag met plonsbadje in de tuin? Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland. En qua behoefte aan activiteiten: Wordt het een dagje speeltuin, gebruik maken van de museumkaart (echt heel fijn, zeker ook met jongere kinderen) of blijft het een dagje Lego Technic en duplo thuis? Vooral dat laatste bleek wonderlijk vaak welkom bij onze jongens.

Onze oudste moest nog wat wennen aan nieuwe medicijnen, dat kan nergens zo fijn als thuis. Hij leerde van dat thuisritme ook om na het opstaan elke ochtend even in het grote bed te kruipen bij papa of mama die thuisbleef. Na een paar weken leerde hij ’s morgens zelf op te staan om ontbijt te maken nadat hij eerst aan iedereen vroeg wat de wensen waren. Hij leerde om te genieten van grote Lego-bouwprojecten met gewoon alleen zijn favoriete muziekje op de achtergrond.

Onze jongste man leerde om te spelen te spelen en te spelen met poppen. Een donkere pop en een witte pop. Allebei geboren in Nigeria en dol op het omkleden en het rijden in de houten bakfiets. Hij leerde om te vragen om nieuwe slippers (die hij kreeg), liedjes te zingen en zomaar wat rond te knippen met een schaar. Hij tekende iets wat we dit keer ook echt herkenden: een stralende zon!

Samen vierden we de dag waarop we een paar jaar geleden onze oudste voor het eerst ontmoetten. Een heerlijke, welkome dag van verrassingen, samen zijn en samen eten in een restaurant.

Wij als ouders leerden om af te wisselen tussen het spannende afstemmen van onze werkdagen, het houden van een grote opruimactie in huis en het gewoon met de jongens hangen terwijl er werd gespeeld, gekleid, geschommeld, gefietst, geplonsd. Ook een kunst.

En ondertussen was het wachten en hopen en zo min mogelijk denken aan een telefoon…die ging! Jawel, de zomer zindert nog even door hier. Er komt binnenkort een mini-mensje bij in ons gezin! Of liever gezegd: ergens in de komende weken of maanden, vertrekken wij met het gezin naar onze jongste toe!

Reacties (3)

 1. Avatar Sonja Van Leeuwen schreef:

  Wat leuk, gefeliciteerd!

 2. Avatar Marielle schreef:

  Gefeliciteerd!!!

 3. Hilde van Dijk Hilde van Dijk schreef:

  Dank!
  (Hilde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *