Informatie, consultatie en verwijzing

Als (jeugd)hulpverlener, arts, leerkracht of andere beroepkracht krijgt u waarschijnlijk niet dagelijks te maken met hulpvragen van adoptiegezinnen of geadopteerden. Daarom kunt u een beroep doen op onze deskundigheid. Wij hebben expertise op het gebied van gehechtheid, trauma, de ontwikkeling en opvoeding van adoptiekinderen en begeleiding van adoptiegezinnen en geadopteerden.

Collegiale consultatie

Is de hulpvraag adoptiegerelateerd of niet? Soms kan het prettig zijn om uw ideeën en aanpak aan een adoptiedeskundige collega voor te leggen. Desgewenst schuiven we aan bij een teamvergadering of casuïstiekbespreking.

Verwijzing

Zoekt u voor uw cliënt een hulpverlener met adoptiespecifieke kennis en ervaring? Wij beheren de landelijke sociale kaart adoptiehulp. Aan de hand van de vraag, de problematiek en de gewenste behandelvorm, zoeken we samen met u naar de meest passende hulpverlening in de regio waar uw cliënt woont.
U kunt adoptieouders en geadopteerden ook direct naar ons verwijzen voor informatie over hulpverleningsmogelijkheden in hun regio.

Contact

Telefoon 030 – 233 03 40 (keuze 3), ma t/m do 9.30- 12.30 uur (normale gesprekskosten)
E-mail consultatie@adoptie.nl