Methodiekboek ‘Gehechtheid in beeld’

Hoe kun je gehechtheid op videobeelden herkennen? Wat kunnen (adoptie)ouders doen om de band met hun kind te verstevigen en ontwikkelingsachterstanden te laten inhalen? In ‘Gehechtheid in beeld’ beschrijven de auteurs de inzet van video-interactiebegeleiding gericht op gehechtheid (VIB-G) in adoptiegezinnen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en hun jarenlange ervaring met adoptiegezinnen.’Gehechtheid in beeld’ is zowel een opleidingsboek als een naslagwerk.

Voor (video-interactie)begeleiders van adoptie- en pleeggezinnen en van groepsleiders in vervangende gezinssituaties. Ook zeer bruikbaar voor pedagogen, psychologen, maatschappelijk werkers, gezinsbegeleiders en Sherborne Samenspel bewegingspedagogen.

Inhoud

  • aandacht voor ‘basiscommunicatie‘, de verschillende vormen van gehechtheid, gehechtheidsrepresentaties en de ‘Bouwstenen van hechting’,
  • aandacht voor rouw, stress- en emotieregulatie, gedragsproblematiek en traumaverwerking,
  • uitleg over de combinatie van VIB-G met de lichaamsgerichte begeleiding ‘Sherborne Samenspel’.
  • veel praktijkvoorbeelden, geïllustreerd met foto’s.
  • extra hoofdstuk over kwaliteit, opleiding en implementatie van VIB-Gehechtheid_in_beeld.

Bestellen

Het boek kost € 79,50 is onder andere te bestellen via uitgeverij SWP.

Training

Voor (jeugd)hulpverleners en onderwijsmedewerkers die zich willen bijscholen in kennis over gehechtheid en het herkennen van hechtingssignalen, is er een training.
Meer informatie.