Documentaire over twee broers

In het Chassé Theater in Breda wordt eind deze maand de documentaire: ‘De onmogelijke keuze’ vertoond. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen stellen van vragen aan de maker. De film draait woensdagavond 28 maart vanaf 19.30 uur.

In deze documentaire gaat Daniël samen met zijn adoptieouders naar Brazilië om zijn biologische familie te ontmoeten. Daar ziet hij voor het eerst zijn biologische broer Danilo, die bij hun oma woont. Vanaf hun eerste ontmoeting zijn de broers onafscheidelijk, ze willen samen verder opgroeien. Maar dat lijkt onmogelijk. De jongens voldoen niet aan de Nederlandse voorwaarden voor gezinshereniging en adoptie. Toch starten de Nederlandse ouders van Daniël een adoptie-procedure, zodat Danilo in hun gezin kan wonen.
Als arme, nauwelijks geschoolde puber staat Danilo voor een onmogelijke keuze. Kiest hij voor verder opgroeien samen met zijn broer, in een land waar alles anders is, waar het sneeuwt, waar hij mee zal moeten draaien in een Nederlands gezin? Of kiest hij voor zijn vertrouwde bestaan op het platteland van Brazilië, waar zijn oma op hem wacht en niets liever wil dan hem dichtbij zich hebben.
De film is gemaakt door Yesafilms. Zij tekenden eerder voor een andere documentaire over adoptie getiteld: ‘Ik had nog niets verkeerd gedaan’ (2014). In deze film laten zes geadopteerden met uiteenlopende achtergronden zien hoe het afgestaan zijn een onontkoombare invloed heeft op het opgroeien, gezinsleven, relaties en kinderen krijgen.

Zie ook: www.yesafilms.nl