Duizendste forumlid: ‘Er blijven altijd vragen’

Wilma Kroone, het duizendste forumlid met haar man Robert en drie kinderen.

‘Helpen en geholpen worden’, dat is kort samengevat de reden voor Wilma Kroone om zich aan te melden op het forum van Adoptieoudersonline.nl. Dat ze daarmee als duizendste lid ook meteen in de prijzen viel, is mooi meegenomen. Het verwenpakket kwam goed terecht, want Wilma, moeder van drie, is aan haar rolstoel gekluisterd.

Ergo, ze communiceert noodgedwongen voornamelijk via de computer. Dat maakt Adoptieoudersonline.nl voor haar helemaal een uitkomst. Gewoon thuis in haar eigen omgeving heeft ze op deze manier desgewenst direct verbinding met honderden ouders, waar en wanneer ze maar wil. Veilig afgeschermd en vertrouwd.

“Via Facebook heb ik ook wel contact met andere ouders. Via hen ben ik eerlijk gezegd ook op de hoogte geraakt van het bestaan van Adoptieoudersonline.nl. Op een gegeven moment leek het me een goed idee om daar zelf eens te gaan kijken en lid te worden, er was eigenlijk geen directe aanleiding voor.”

Wilma Kroone heeft samen met haar man Robert drie geadopteerde kinderen uit China, twee meiden en een jongen. De oudste Elin (14) komt uit Huazhou in de provincie Guangdong, Yuna  (12) de middelste uit Gao’an, provincie Jiangxi en de jongste zoon Qing (bijna 10) komt uit Xiaogan, dat ligt in de provincie Hubei.

Formeel is het forum bedoeld voor ouders van kinderen tot en met twaalf jaar. De oudste van Wilma valt niet meer in die categorie. “Maar je blijft toch altijd met vragen zitten. Bovendien, juist dankzij mijn eigen ervaringen kan ik soms ook andere ouders helpen. Dat is het mooie aan het forum, helpen en geholpen worden.”

Gemiddeld is Wilma ongeveer één keer per drie dagen te vinden op Adoptieoudersonline.nl. “Ik vind dat het er mooi en overzichtelijk uitziet en ben nu op mijn gemak een beetje aan het verkennen. Ik heb nog niet naar iets speciaals gezocht wat ik nergens anders kon vinden of zo. Ik ben tenslotte ook nog niet zo lang lid. Maar ik denk wel dat hier specifieke adoptiezaken worden besproken die je nergens anders treft.”