Feestdagenmarathon

Sinterklaas is weer terug naar Spanje en de kerstboom misschien alweer in huis gehaald. De drukke decembermaand is, hoe feestelijk ook, in veel adoptiegezinnen een periode van extra stress. We krijgen dan ook regelmatig telefoontjes van ouders van kinderen die snel boos zijn of huilen, slecht slapen of de de hele dag de woning doorstuiteren. Hoe houd je de komende tijd zo ontspannen en gezellig mogelijk? Een paar tips. 

  • Bouw extra rustmomenten in als je kind thuis is. Wat helpt je kind om zich te ontspannen? Een massage, een lange douche, knuffelen of misschien gewoon even lekker zitten in een hoekje met een boekje?
  • Veel adoptiekinderen zijn gebaat bij voorspelbaarheid. Houd daarom korte lijntjes met school; wanneer is welke activiteit en bereid je samen met je kind goed voor. Wat kan je kind verwachten?
  • Schrap als dat nodig is tijdelijk speelafspraken of sportactiviteiten.
  • Als je merkt dat je kind heel erg gespannen is, kan het helpen om je kind tijdelijk niet alleen op een kamer te laten slapen.

En last but not least: vergeet niet om tussen het bewaren van de kalmte en de kerstkransjes door, met elkaar te genieten!