Webinars over verwantschap en roots

Het Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang (VCOK) en het Steunpunt Adoptie in Vlaanderen organiseren drie gratis webinars over verwantschap en roots.

In het eerste webinar (18 november) staat het grote debat: nature of nurture? centraal. Wat wordt genetisch doorgegeven en welke aspecten zijn onder invloed van de omgeving? Blijft het bij het uiterlijk of worden karaktereigenschappen ook doorgegeven? Kristien Hens, bio-ethicus aan Universiteit Antwerpen, benadert deze de discussie vanuit een filosofisch perspectief.

Op 25 november gaat het over verwantschap, roots en identiteit. Wat betekent ‘roots’ precies? Welke invloed heeft geadopteerd zijn op identiteit en loyaliteit? Welke betekenis heeft, of krijgt, die achtergrond?  Vanuit hun ervaring in de adoptiepraktijk brengen Kristina Van Remoortel en Katherine D’Hoore van Steunpunt Adoptie theoretische kaders over roots en identiteit. Daarnaast leggen ze linken naar pleegzorg en donorconceptie.

De serie eindigt op 2 december bij de (adoptie-)praktijk. Steph Raeymaekers (donorkind) en Sarah Quintens (geadopteerde) vertellen welke betekenis verwantschap en roots hebben in hun leven.

Aanmelden kan via de website van het VCOK. Alle webinars zijn daar ook opnieuw te bekijken.

Meer informatie